Snapchat for virksomheder. Her et par gode råd

Er du bange for spøgelser?

2015-11-23T15:30:59+00:000000005930201511

Er det derfor, at Snapchat IKKE indgår I jeres digitale strategi?

Du kender den godt. Det lille hvide spøgelse på den gule baggrund. Ja, Snapchat – de ”unges” app. Platformen, der har taget hele verden med storm og som dagligt suger flere og flere brugere til sig (også os lidt ældre, snapper nu på livet løs).

Snapchat er kommet for at blive

Er Snapchat ikke bare en ”døgnflue”? Et af de spørgsmål jeg oftest, bliver mødt med. NEJ afgjort ikke (mit standardsvar)! Du kan jo bare spørge Mark Zuckerberg (grundlæggeren af Facebook) om, hvad de siger til ”The New Kid On The Block”. De har i flere omgange forsøgt at købe Snapchat. Seneste bud, lå vel i omegnen af 3 milliarder dollars ”in cash”, så måske burde I genoverveje jeres digitale strategier, hvis IKKE Snapchat er med.

Især store brands, har svært ved at komme ud over rampen (David Ledstrup, Digital Media Advisor, Bigum&Co)

Snapchat er også for DIG

Nu sidder du måske derude og tænker, at det er bestemt ikke noget for os. Det kan sagtens tænkes, at du har ret. Snapchat er et her-og-nu medie, hvor der ikke kan bruges store budgetter på, at budskabet skal passe ind i jeres visuelle og kommunikative brandhistorie.

Husk dog på, at næsten en million af alle os danskere, bruger Snapchat mindst en gang om måneden. Dermed har platformen allerede overhalet Instagram samt Twitter indenom og er nu danskernes næstmest foretrukne sociale medie (kun overgået af Facebook).

Hvem bruger snapchat?

Lad os for nemhedens skyld runde antallet af Snapchat-brugere op til en million (jeg er sikker på, at tallet allerede er højere).

  1. Snapchat er stadig de unges medie. Halvdelen af brugerne, hvilket vil sige over en halv million, er mellem 12-19 år.
  2. Det næste segment er dem på 20-29 år. Tallene viser, at en fjerdedel af alle brugerne skal findes i denne gruppe.
  3. Den sidste fjerdedel er så alle ”os”, der har passeret de 30 år. Dette er efter min mening også den sværeste gruppe at arbejde med. Vi er ikke letpåvirkelige, men til gengæld er vi købestærke.


Den ”grimme” platform.

Nej, det skal ikke misforstås når jeg omtaler Snapchat som den grimme platform – tværtimod. Noget af det mest charmerende ved Snapchat er nemlig, at når det kommer til produktionen, så er reglerne lige for alle.
Det vil sige, at de næsten er ens for alle. Brands som CNN, MTV og National Geographic, betaler sammen med andre store virksomheder formuer for at annoncere på Snapchat. De får selvfølgelig lov til at vise lækkert produceret content (vi andre dødelige må nøjes med en god idé og vores mobil).

Brand – don’t sell!

Kan man (skal man) overhovedet sælge vha. Snapchat?
Min erfaring siger mig, at det er utroligt svært at skabe hårde konverteringer i form af direkte salg med Snapchat. Men til gengæld er det en billig og helt unik måde at brande virksomheden på.
Sammenligner vi fx med Instagram, Facebook eller Pinterest, hvor det ofte er det smukke og velpolerede content (og dit markedtingsbudget), der sælger, så er det lidt sværere med direkte salg her.

Men fortvilv ikke…..

I de virksomheder jeg har arbejdet med, har vi haft stor succes med de “bløde” konverteringer. Forstået på den måde, at vi i bedste Gary Vaynerchuk stil har lavet en “Jab, Jab, Jab, Right Hook”. Ved hjælp af vores “snaps” har vi generet trafik til websider, blogs, webshops og sågar en Spotify Playliste.

Tænk branding – ikke KUN konvertering (Mikael Bolmgreen, Social Media Advisor)

Mine 3 bedste ( og helt gratis tips) til dig.

Hvis du her på falderebet stadig ikke kan se fidusen. Så får du lige 3 gode og helt gratis tips til, hvordan DU nemt skaber godt content på Snapchat.

  1. Byd på dig selv: Som på alle andre platforme er det vigtigt at turde byde på sig selv. Udfordringen her, er dog for mange, at man selv er nødt til selv at stå foran kammeraet. Mød dine “venner” i øjenhøjde og gør ikke tingene sværere end de er (det er jo trods alt den “grimme” platform).
  2. interaktion: Det er vigtigt at interagere med dine ”venner” (nu tænker du ‘Hey Einstein det gælder jo for alle sociale medier’), men lad mig lige uddybe lidt. De fleste af os lider af det jeg kalder social forfængelighed.
    Ikke forstået på den måde, at vi er pyntesyge. Vi vil bare gerne se og høre os selv på de sociale medier.
    Social forfængelighed er vores jagt på andres accept i form af likes, delinger eller som her at blive en del af din storytelling på Snapchat (se bare på Metroxpress).
  3. Snapchat Takeover’s: At skulle stå for al content selv, kan være tidskrævende og måske lidt ensformigt i længden. Derfor kan man nemt få hjælp til at lave indhold via et Snapchat Takeover. Det kan være en kollega, en virksomhedsambassadør, din mor eller en helt tredje, der over en periode, styrer jeres konto og derved er med til at skabe nyt content.
    Et godt tips her, er dog et sæt spilleregler inden man lader andre overtage sin kanal (jeg taler af erfaring).

Du kan som altid fange mig, hvis du har uddybende spørgsmål ris/ros eller vil vide mere om mulighederne for branding med Snapchat.

Her en lille case fra Drop Dead ApS.

Happy snapping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Navigation
×